Trippel glas voor de prijs van dubbel glas

Winteractie diredubbel glas voor de prijs van dubbel glas

Trippel glas  of driedubbel glas voor de prijs van dubbel glas voor uw aluminium of PVC ramen of deuren. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is waar. Gedurende de hele winter krijgt u van Galfes Ramen, Deuren & Poorten trippel glas in uw pvc en aluminium ramen en deuren voor de prijs van dubbel glas. Waarom doen we dat? Galfes Ramen, Deuren & Poorten wil hiermee een duurzaam gebaar maken. U bespaart met trippel glas namelijk nog meer op uw energiekosten. En daar dragen wij graag aan bij. Het trippel glas heeft een ug waarde van 0,4 tegen die van dubbel glas van 0,6 ug. Dat scheelt aanzienlijk. Maar wat is dat nu, die ug waarde? Dat leggen we graag even uit. De pvc en aluminium ramen en deuren hebben verschillende waardes: De u-waarde van het glas (ug), de u-waarde van het pvc of aluminium profiel (Uf) en de uw-waarde van uw volledige raam (glas en profiel).

Ug-waardeDe Ug-waarde (‘g’ staat voor glass) geeft alleen de U-waarde van het glas (dus niet van het profiel). De Ug-waarde van het glas mag 1.1 W/m²K zijn volgens de EPB-regelgeving. Vaak wordt in de EPB-berekening gerekend met een Ug-waarde van 1.0 W/m²K. Gedeeltelijk vanwege de betere U-waarde van het glas en gedeeltelijk omdat dit glas een lagere zonnetoetredingsfactor kent tegen oververhitting.

Uf-waarde

De Uf-waarde (‘f’ staat voor frame ofwel het profiel) geeft de hoeveelheid warmte aan die verloren gaat via het raamprofiel. PVC scoort in het algemeen hiermee beter dan bijvoorbeeld hout of staal. Met stalen ramen is het veel moielijker om binnen de toelaatbare eisen te blijven. Dus kiest u voor duurzaamheid en energiebesparing, dan kunt u het beste kiezen voor de PVC ramen en deuren van Galfes Ramen, Deuren & Poorten.

Afstandshouders van het glas

Ook de afstandshouders hebben invloed op de Uw-waarde van het glas. De afstandhouders houden het trippel glas of dubbel glas samen. Ook in de afstandhouders is er een verschil. Gebruikelijk worden aluminium afstandhouders toegepast, maar je hebt ook zogenaamde thermisch verbeterde afstandhouders. 

Uw-waarde

De Uw-waarde (‘w’ staat voor window) geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat door het volledige raam, dus zowel door het glas als door het profiel. U kunt als u pvc of aluminium ramen of deuren bestelt bij ons aangeven wat de gewenste Uw-waarde is. Neem hiervoor contact met ons op.

Als er twee acties tegelijkertijd lopen, kunt u slechts gebruikmaken van één actie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *